Bedden > Boxsprings

Bedden: Boxsprings

U kent ze inmiddels wel, er zijn tegenwoordig zelfs winkelketens die alleen maar boxsprings aanbieden. Hoewel 10 geleden er nog regelmatig mensen de winkel binnenkwamen die om springbokken vroegen weten de meeste mensen nu het verschil wel tussen deze Afrikaanse springer en de ‘doos met veren’ in hun eigen slaapkamer hoewel dít  absoluut onbedoeld  vrouwonvriendelijk klinkt.

Geschiedenis 

De boxspring is van oudsher een systeem met een rechtopstaand veersysteem die in vele vormen kan voorkomen. Het meeste toegepast zijn de  bonelveren en de pocketveren. De functie van de boxspring is om als matrasdrager van het pocketveren matras te dienen. De filosofie van dit systeem is dat de ondersteuning vanuit de matras gegeven wordt via een profilering die verschillend van aard kan zijn, meestal bestaat het pocketveren matras uit verschillende zones die ondersteuning geven in de bekkenzone en juist ruimte creëren in de schouderzone. De boxspring helpt hierin door ruimte te creëren die het begeerde boxspring gevoel  geeft. Hierin wordt zowel het lichaam en ook het matras ontzien van druk.

Tegenwoordig worden ook boxsprings aangeboden die de voordelen van lattenbodems combineren met de voordelen van de boxspring. In deze boxsprings zijn er voorzieningen getroffen om ook de schouder en heupzone al dan niet elektrisch verstelbaar in te stellen. In onze winkel is dat exclusief van het merk 'Schramm' uit Duitsland.

Een gestoffeerd bed?

Veel mensen denken bij een boxspring aan een hoog en gestoffeerd bed met ook een gestoffeerd hoofdbord…. en dat is ook zo…… maar niet altijd. In onze winkel hebben wij vele mogelijkheden voor ledikanten van hout of geheel of gedeeltelijk gestoffeerd die bijna allemaal gebruikt kunnen worden met bijna alle bodemsystemen. Er zijn zelfs vele modellen mogelijk die zowel als boxspring geleverd kunnen worden en ook als gestoffeerde omranding in combinatie met bijvoorbeeld een lattenbodem.

Daarnaast zijn er ook boxsprings die slechts een geringe hoogte hebben en waarmee een zeer modern en gestileerd bed te maken is. 

Scandinavische boxspring

De laatste 10 jaren zijn vooral de Scandinavische boxspring modellen populair geweest. Dit zijn modellen waarvan het matras gestoffeerd is en gebruik gemaakt wordt van een dekmatras ofwel de topper. Het idee hiervan is dat het hoeslaken en de molton in plaats van om het matras, om de topper gedaan wordt zodat de stoffering van het matras zichtbaar blijft. Het is zaak bij dit soort bedden om goed te vragen naar de voor- en  nadelen in het gebruik en de beleving voor de slaper.

Deze merken bieden wij aan:

Avek
Schramm
Pullman
StylDecor