Bedden > Boxsprings > Avek

Boxsprings: Avek

Het bedrijf

Deze Friese fabrikant is sinds 1927 actief in de beddenmarkt en zijn vooral bekend geworden als fabrikant van traditionele spiraalbodems. Tegenwoordig maken zij echter al weer jarenlang prachtige boxsprings met mooie Friese namen als ‘Noflik’, wat ‘aangenaam of prettig’ betekend en ‘Simmer’, wat ‘zomer’ betekent.

Tegenwoordig is Avek nog steeds een familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie geleid wordt. Het motto van de oprichter, ‘Roelf Kok’,  “Arbeid Vlijt En Kwaliteit” staat nog steeds centraal in het huidige bedrijf in Surhuisterveen waar moderne technieken en ambachtelijk vakmanschap op virtuoze manier gecombineerd wordt. Leuk detail is dat de huidige directeur net als zijn opa ‘Roelf Kok’ heet.

Avek is in Nederland het nog enige zelfstandig opererende bedrijf dat polyurethaanschuim vervaardigt dat voor de productie van meubelen in Nederland gebruikt wordt. Beide bedrijfstakken werken versterkend samen in het ontwerpen en fabriceren van boxsprings en matrassen. 

Boxsprings van Avek

Noflik


De Noflik van Avek vormen de top van het Avek boxspring assortiment. Het ontwerp van Hans Daalder is te herkennen aan zijn strakke lijnen, mooie stofferingen en moderne RVS details. De boxspring wordt standaard geleverd in een zogenaamde Scandinavische uitvoering, dat betekend dat het een 3-laags systeem is waarbij het matras gestoffeerd is en het dekmatras voornamelijk dient om het bed op te maken. Natuurlijk kunt u bij Borstbedden deze boxspring krijgen zonder gestoffeerde matrassen. Zodoende kunnen wij altijd de perfecte combinatie voor u samenstellen. 

Simmer


De Simmer is het laatste toegevoegde boxspring model van Avek. Het is een lekkere dikke Scandinaviër die ook weer natuurlijk met een range van ongestoffeerde matrassen leverbaar is, laat u het aan ons over om de perfecte combinatie voor u te vinden. 

Spiralen van Avek

Spiralen zijn een echt oer-Hollands product en Avek was er al in 1927 bij om deze nog steeds populaire bodems te vervaardigen en te verkopen. Zij hebben 2 typen; de integra spiralen en de luxe stand alone Inventa spiralen met individual zone support. 

Tevens hebben wij in de showroom de ruimtebesparende spiraalbedden van Avek voor u om te proberen.

Matrassen van Avek

Omdat Avek zijn eigen HR schuim fabriek heeft is het ook zeer sterk in het vervaardigen van mooie matrassen. Tevens treft u bij Borst Bedden in de showroom de uitstekende Prata en de Ouro pocketveren matrassen aan waarin talalaylatex  als afdeklaag verwerkt is.  

Twee awards voor Avek in Jubileumjaar

Het jaar 2012 is voor Avek niet alleen een bijzonder jaar vanwege het 85 jarige Jubileum, maar ook vanwege het winnen van twee prijzen:

- Ondernemersprijs Achtkarspelen 2012

Drie bedrijven zijn door de jury bezocht en beoordeeld op innovatiekracht, duurzaamheid, werkgelegenheid, positief in het nieuws, groeipotentie, uniekheid, leefbaarheid/ betekenis voor de regio. De jury koos AVEK als winnaar van de prijs:

- Woonvakbladen Award 2012 

De Lakerveld Woonvakbladen is een Award die jaarlijks toegekend wordt aan interieurbedrijven die ‘met kop en schouders boven het maaiveld’ uitsteken. Het juryrapport is als volgt: "Het bedrijf bestaat al 85 jaar. Weet zich aan het concurrentieoorlogsgewoel te onttrekken door een nuchtere aanpak. Deze Nederlandse fabrikant heeft gedurende lange jaren door uitstekende producten en een al even uitstekende performance het vertrouwen gewonnen van zijn detailhandelspartners, en profiteert daarvan in de tijd dat het allemaal wat minder gaat, mede dankzij het ‘niet op de lauweren rusten’ en steeds innoveren. Maatschappelijk bewogen ondernemers, die in de markt als zodanig worden herkend en erkend."

Voor meer informatie over dit merk, kijk op www.avek.nl.