Bedden > Boxsprings > Schramm

Boxsprings: Schramm

Aan de ene kant aristocratisch, zwaar,  pompeus en eventueel potsierlijk. Aan de andere kant, sophisticated, modieus en modern. Het zijn allemaal termen die u aan het merk Schramm kunt hangen.  U hebt veel mogelijkheden bij dit oerdegelijke Duitse merk. De vergelijking met auto’s wordt in beddenland veel gemaakt maar Schramm kunt u met recht de Rolls Royce onder de bedden noemen. 

Grand Cru


Aan de andere kant van het spectrum heeft Schramm de Grand Cru lijn. Deze lijn wijkt ook af van opbouw van  alle andere Schramm bedden. Het bed is opgebouwd uit een boxspring, tussenmatras en een matras. Deze manier van opbouw is vrij uniek in de beddenwereld en kom je eigenlijk alleen in de exclusieve beddenmerken tegen. De boxspring geldt net als bij andere boxspring als matrasdrager en zorgt voor een gelijkmatige en drukverlagende ondergrond. Het tussenmatras is gezoneerd en is bedoeld om de functie van deze boxspring te versterken en kan gekozen worden in 3 verschillende stevigheden. Het matras bestaat uit een 12 slags pocketverenmatras die in 5 gradaties van stevigheid wordt opgebouwd op een manier die je alleen nog maar bij een merk als Schramm aantreft. 

Oventhermisch geharde veren

Schramm is het enige merk dat de veren nog oventhermisch hardt. Tijdens het oventhermisch harden van staal worden de atomen in het metaal allemaal dezelfde kant op gericht en dit zorgt ervoor dat de veren ontzettend vormvast zijn. U kunt dit proces vergelijken met het harden van zwaarden die na het smeden gekoeld worden. Tijdens dit proces van verhitten en afkoelen worden alle atomen gericht en wordt het staal harder. Dit is een arbeidsintensief en tijdrovende klus die door deze reden tegenwoordig door bijna niemand meer gebruikt wordt. Veren worden tegenwoordig nog wel gehard, maar dit gebeurt door kortstondig een elektrische stroom door de veer te schieten. Het resultaat is 'goed genoeg' voor de meeste merken, maar het resultaat van veredelen door oventhermisch harden blijft voor Schramm de enige manier. Schramm legt simpelweg nergens op de kwaliteit toe. 

Unieke opbouw van Schramm matrassen

De reden dat Schramm deze dure manier van het veredelen van de veren toepast komt tot uiting in de opbouw van de matrassen.

Er zijn fabrikanten die voor de ondersteuning zones in matrassen bouwen. Dit betekent dat er in het midden van het matras een gebied is waar de veren steviger zijn om de lende te ondersteunen. In het schoudergedeelte zijn de veren soepeler om ruimte te bieden voor de schouder. Er zijn ook fabrikanten die helemaal geen ondersteuning inbouwen in een pocketverenmatras. Schramm doet het op geheel eigen manier die uniek is in de beddenwereld. Zij maken gebruik van katoenen zakjes die met één centimeter tussenruimte gemaakt worden waarin veren met een verschillende tensie gedaan worden. Op deze manier verkrijg je een opbouw in een matras die dus niet een afgebakende zone is maar een heel soepel verloop van heup naar schouderzone laat voelen. Doordat er tussen de pocketveren een centimeter speling is verkrijgen je een enorme souplesse in een matras. Waar de meeste matrasmakers een drukverdeler strak bovenop de verenpakketen plakken om de veren bij elkaar te lijmen, gebruikt Schramm een laagje jute die heel losjes en gerimpeld bovenop het verenpakket met ringetjes aan de rand van het verenpakket  wordt verankerd.  Daar bovenop komen verschillende lagen van afdekmateriaal zoals katoen, Talalaylatex en tijken met mooie wol soorten. Er wordt geen lijm gebruikt om deze lagen op elkaar te bevestigen. In plaats daarvan worden de lagen met een vernopping aan elkaar gebonden. Deze vernopping is aan de oppervlakte van het matras niet te voelen omdat het een zogenaamde blinde vernopping is. 

Basis of Gala

Schramm levert een kortgeveerde boxspring die zowel in een boxspring verwerkt kan worden met variërende hoogten als dat het gebruikt kan worden als inzetboxspring in een geheel of gedeeltelijk gestoffeerde omranding. Op deze manier is het mogelijk om een bodem en matrassen van Schramm ook te combineren met ledikanten van andere fabrikanten en omgekeerd. De omrandingen van Schramm gaan onder de benaming Gala en de boxsprings onder de benaming Basis.  De beschikbare hoofdborden kunnen voor beide systemen gebruikt worden.  

Stoffering van Schramm bedden

De stoffering van de meeste Schramm bedden is afneembaar, wasbaar en vervangbaar.  De firma zelf biedt een heel scala aan de mooiste stoffen en leersoorten aan en het is ook mogelijk om zelf stof aan te leveren.  Schramm heeft onder meer stoffen van het designhuis SAHCO. Deze stoffenleverancier staat voor de mooiste en meest bijzondere stoffen voor de echte liefhebber.

Voor meer informatie, kijk op www.schrammwerkstaetten.de/en/