Bedden > Lattenbodems

Bedden: Lattenbodems

Lattenbodem in het algemeen 

De Lattenbodem is een bodem die bij de meeste van ons wel bekend zijn uit de kinderjaren. Wat veel mensen niet weten is dat er ook bedbodems zijn die onder deze noemer vallen die heel ver bij de simpele lattenbodempjes uit onze jeugd vandaan staan. Een goede lattenbodem is een hoogprofilerende bodem die op verschillende manieren instelbaar is en vooral voor de zeer kritische gebruiker perfect te gebruiken is omdat je altijd ondersteuning naar behoefte kunt aanpassen. Die behoefte kan te maken hebben met veranderende omstandigheden van het eigen lichaam maar ook omdat het matras als het richting de 10 jaar gebruikt te zijn geweest wat aan ondersteuning te wensen overlaat. 

Lattenbodem ervaring 

Uw eerste lattenbodem bestond waarschijnlijk uit een metalen frame met gaatjes aan de bovenkant waarin de latten met behulp van plastic houdertjes aan de uiteinden vastgedrukt zaten. Van een ondersteuning was eigenlijk geen sprake wel zat er enige vering in de latten die de combinatie met een harde polyether kindermatrasje enigszins dragelijk maakte. De bodems waren redelijk sterk doch als de beslaper een  bepaalde gewichtsgrens overschreed of als er meerdere personen tegelijkertijd van het bed gebruik maakten dan kon het zomaar voorkomen dat jezelf ineens een verdieping naar beneden voelde zakken. 

Veel mensen die soortgelijke  ervaringen met een dergelijk systeem hebben gehad zijn geneigd hierop een hele groep met geweldige bodems  af te schrijven maar dat is volledig ten onrechte. 

Moderne lattenbodems

De betere lattenbodems kenmerken zich door het gebruik van mooie materialen zoals latten van gelaagd beukenhout en zeer duurzame kunststoffen. Het doel is om een hoogprofilerende bodem te verkrijgen die ondersteuning geeft in de bekkenstreek en in de schouder ruimte creëert. De latten zijn paarsgewijs gemonteerd en hebben, ‘afhankelijk van de techniek in de desbetreffende lattenbodem’, verschillende stevigheden op de verschillende plekken. Steviger in de bekkenstreek en soepeler in de schouderstreek. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot het verstellen van de stevigheid in deze latten. Ook zijn er lattenbodems die ook nog in profiel ingesteld kunnen worden. In onze winkel hebben wij naast een aantal ‘redelijk geprijsde’ lattenbodems, bodems van de merken Röwa en Swissflex

De betere merken lattenbodems

Swissflex onderscheid zich voornamelijk doordat zij als enige een zogenaamd zwevend systeem heeft met een veerslag van maar liefst 7 cm. Door het ontbreken van een kader heeft deze lattenbodem enorm veel ruimte  om zich te voegen naar het lichaam.  Röwa maakt wel gebruik van een kader en heeft een kortere veerslag maar heeft meer instellingsmogelijkheden. De lattenstellen zijn zowel in de hoogte als in de breedte instelbaar zodat het gemis aan veerweg wordt gecompenseerd door een van tevoren instelbare profilering.

Onze lattenbodem merken

Rowa
Swissflex
Mahoton