Bedden > Lattenbodems > Mahoton

Lattenbodems: Mahoton

Mahoton slaapsystemen werd opgericht in 1984 te Lelystad. Het bedrijf begon als importeur van verschillende merken uit de beddenbranche. Daarnaast heeft Mahoton de wensen en ideeën van klanten omgezet in producten. Deze worden nu door hen zelf geproduceerd. 

In 1996 is de eigen collectie zo compleet geworden dat Mahoton gestopt is met de verkoop van de buitenlandse merken. Door het steeds meer uitbreiden van de collectie behoort Mahoton nu tot één van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van slapen in de Benelux. 

Het assortiment van Mahoton bestaat uit matrassen, lattenbodems, kussen en bedliften voor de thuisverpleging. Een hoge vorm van prijs-kwaliteitverhouding en snelle levering staan hoog in het vaandel bij Mahoton.

Lattenbodems

Emotion

De Emotion lattenbodem heeft als basis een stevig beukenhouten frame. Daarop zijn 28 overstekende latten gemonteerd. Door de verstelbare middenzone en rode inserts kunnen deze individueel op een persoon worden ingesteld. Dit maakt mede deze bodem ideaal voor een tieners of studenten. 

Infusion

De Infusion lattenbodem is de eerste bodem met 3D instelbare latten. In de lumbale en de nek zone kunnen de latten namelijk niet alleen op hard of zacht worden ingesteld maar ook tot 3 cm. worden verhoogd. De bodem heeft een totale hoogte van slechts 10 cm. De elektrisch verstelbare variant is standaard voorzien van een knieknik, neksteun, spanningsbegrenzer en noodstroom accu.

Reflextion


De Reflexion lattenbodem is de meest luxe lattenbodem van Mahoton. De kunstof latten zijn van glasvezel gemaakt en voorzien van extra ventilatie-openingen. Zo kunnen hier alle latten niet alleen op hard of soft ingesteld worden, maar kunnen de voeten, knieën, lumbale en nekzonder in hoogte worden versteld. De elektrisch verstelbare uitvoering is standaard voorzien van een knieknik, neksteun, spanningsbegrenzer en noodstroom accu.

Matrassen

Maxima en natuurlatexmatrassen:

We hadden ze natuurlijk al lang, maar nu anders. Met trots presenteren wij u onze nieuwe natuurlatex matrassen die, ter gelegenheid van de kroning dit jaar, de naam 'Maxima' mee hebben gekregen. Wat er veranderd is? De tijk is meer van deze tijd wat betreft uitstraling en naast 500 gr. m2 zuivere scheerwol is er nu ook 200 gr. m2 'Coolmax' aan toegevoegd, die het matras een nog behaaglijker klimaat geeft. De natuurrubberkern is het zelfde gebleven en samengesteld uit een zeer hoog percentage latex; meer dan 90%!

Om een grotere groep klanten met de Maximamatras te kunnen bedienen hebben we de hardheden uitgebreid naar soepel, medium en stevig. Dit bleek noodzakelijk omdat naast het gevoel wat aanspreekt, juist de benodigde ondersteuning bepalend is.

Natuurlatex onderscheidt zich van andere materialen door de enorme puntelasticiteit in de kern. Hierdoor voegt de matras zich uitstekend naar de contouren van het lichaam, ook bij een gering gewicht van de persoon. Onderschat niet het belang van de matrasdrager bij een mooi latexmatras. In combinatie met de juiste bodem versterkt u het comfort, de ondersteuning en de duurzaamheid van de matras.

Corniche


Het Corniche matras wordt van speciaal Pantera Comfort schuim gemaakt. Het voelt soepel en comfortabel aan en is licht van gewicht.

Het matras Cornische matras is voorzien van:
- Vijf ergonomsiche comfortzones.
- Speciale volledig afritsbare Dri-release tijk. 
- Zeven jaar garantie op vormbehoud. 
- Leverbaar in soft, medium of strong.
- Totale matrashoogte ca. 20cm

Victoria


Het Victoria matras van Mahoton is van 100% natuurrubber gemaakt en bevat zeven ergonomische comfortzones. De tijk is een af afritsbare Silverness® stretch velours tijk met 500gr/m2 zuivere scheerwol  en 200 gr/m2 Tencel®. De totale hoogte van het matras is ca. 24 cm. Dit zorgt ervoor dat comfort en ventilatie optimaal behouden wordt. 

Silverness® geeft de matras een anti bacteriologische bescherming. Daarnaast transporteert en absorbeert Silverness® snel statische ladingen. Tencel® neemt wel 40% meer vocht op dan katoen en droogt tot wel 4 maal sneller. 

Alexandra


Het Alexandra matras van Mahoton is van 100% natuurrubber gemaakt en is uitgerust met zeven ergonomische comfortzones. Het Alexandra matras heeft een volledig afritsbare stretch velours tijk met 500gr/m2 zuivere scheerwol en 200 gr/m2 thermostar. De totale hoogte is ca. 22 cm. Het is een monoblok matraskern, dit houdt in de er geen verlijmingen in het matras zitten wat de ventilatie ten goede komt.

Voor meer informatie, kijk op www.mahoton.nl/