Bedden > Tempur

Bedden: Tempur


Tempur is de grootste en bekendste leverancier van traagschuim producten. Tempur wordt veel gekopieerd, maar nooit echt geëvenaard. De combinatie van de Tempur schotelbodem en de matrassen van gelaagd materiaal zijn zo goed op elkaar  afgestemd dat werkelijk iedereen stabiel op het systeem kan liggen.

Tempur krijgt dit voor elkaar zonder de matrassen in verschillende gradaties van hardheden te verdelen. Wel heeft Tempur drie verschillende matraslijnen; de Tempur Original, de Tempur Sensation en de Tempur Cloud. 

Het ligresultaat op deze verschillende typen is vrijwel stabiel maar het gevoel en karakter is steeds weer verrassend. 

NASA

Visco elastische matrassen

In de jaren ’70 experimenteerde NASA met drukverlagende materialen om astronauten te beschermen tijdens het opstijgen en landen. Uit deze ontwikkelingen is uiteindelijk de toepassing van Tempur in slaapproducten ontstaan. Tempur is dan ook het enige matras en kussenmerk onder licentie van de  US Space Foundation dat het zegel van ‘Certified Technologie’ mag gebruiken. Sindsdien heeft Tempur natuurlijk niet stilgestaan en blijft tot de dag van vandaag haar producten ontwikkelen om uw nachtrust optimaal te ondersteunen.

Bekijk hier de gloednieuwe Tempur-collectie van Borst Bedden


         Ondersteuning

Tempur is een materiaal dat de drukpunten in uw lichaam ondersteund. Wanneer u op een ander slaapsysteem ligt dan wordt de druk meer gecentreerd op de plekken waar deze het beste door het lichaam verwerkt worden. Bij Tempur wordt de druk juist weggehaald op de meest belaste punten en herverdeeld over het lichaam. Vanuit de bodem is er wel een ondersteuning nodig om het systeem te laten werken en dat komt uit de schotels. De schotelbodem is precies afgestemd op de eigenschappen van visco elastische matrassen. Er zijn 2 soorten schotelbodems; de Tempur Flex en de Tempur Flex Cloud. Binnen deze types zijn er 3 varianten; de vlakke bodems, de 2- motorige bodems en de 4- motorige bodems. In de showroom kunnen wij u deze verschillende types demonstreren. 

Verzorgingsinstellingen

Tempur producten worden wereldwijd gebruikt in zieken – en verzorgingsinstellingen en sinds deze producten gebruikt worden is het percentage doorlig klachten aanzienlijk gedaald. Ook  mensen met spier- of gewrichtsklachten kunnen veel baat hebben van de unieke eigenschappen van Tempur.

Toepassingen Tempur

Tempur heeft zelf tal van mogelijkheden om een prachtig ledikant samen te stellen. Voorbeelden hiervan zijn de ‘Prestige’ of de ‘Classic’ omranding die aan de schotelbodem te bevestigen is. Maar daar houdt het niet op. In de showroom van Borstbedden zijn verschillende fabrikanten te vinden die in identieke modellen zowel boxsprings- als geheel of  gedeeltelijk gestoffeerde ledikanten kunnen maken. Zo kunnen bijvoorbeeld Tempur bodems en matrassen samengevoegd worden met een verrassende bedombouw. Maar ook met een volledig houten ledikant is een prachtige moderne of klassieke combinatie mogelijk.

Tempur accessoires

Wist u dat Tempur naast matrassen en kussens ook allerlei ondersteunende accessoires in het assortiment hebben? 

Deze artikelen zijn onderverdeeld in 3 categorieën:

  • Tempur onderweg: allerlei ondersteunende artikelen voor in de auto op de fiets of  op reis.  
  • Tempur Thuis: extra ondersteunings kussens voor gebruik op stoelen of extra ondersteunend in bed.
  • Tempur zorg en ondersteuning: Lendenkussen, beenkussens, bedrugsteunen ideaal voor zwangerschap of aandoeningen die het liggen bemoeilijken.

Tempur North

Geheel geïnspireerd op de uitgestrekte landschappen en ongerepte natuur van het Noorden heeft Tempur nu een nieuwe collectie gelanceerd: Tempur North. Deze collectie kenmerkt zich dankzij de combinatie van natuurlijke eenvoud met oog voor detail en het streven naar vernieuwing van de klassieke slaapkamer. Het resultaat mag er zijn; een stijlvol bed met het vertrouwelijke comfort en ondersteuning van Tempur.

Bekijk hier de gloednieuwe Tempur-collectie van Borst Bedden

Anders dan de reguliere collecties van Tempur, kenmerkt de North-collectie zich dankzij de ronde vormen bij de hoeken. Daarnaast zijn het matras en de ombouw geweven van dezelfde soort stof, waardoor het gehele slaapsysteem een passend geheel vormt. De poten zijn subtiel onder het bed geplaatst waardoor het lijkt of het bed zweeft boven de grond. Daar komt bij dat het hoofdbord de vloer niet raakt.

Tempur-matrassen
Het Tempur materiaal ondersteunt uw lichaam zo goed, dat u nauwelijks drukpunten ervaart en op die manier volledig uitgerust wakker wordt. Bij de bodems van Tempur North kunnen de drie verschillende soorten matrassen gecombineerd worden. Zowel de Tempur Cloud, Tempur Original als de Tempur Sensation matrassen lenen zich uitstekend voor de bodems.

 

Lees ook: Schotelbodems Tempur hebben nieuwe eigenschappen