Bedden > Tempur > Schotelbodems

Tempur: Schotelbodems

De schotelbodem is een bodem die in veel opzichten op een lattenbodem lijkt, ook bij dit systeem is het zo dat de ondersteuning uit de bodem komt, dat er vanuit de bekkenstreek gecorrigeerd wordt en op schouderhoogte wordt er ruimte gecreëerd. Deze bodem werkt uitstekend samen met de schotelbodem omdat in dit systeem het matras het meeste reguleert en de schotelbodem daarbij een geweldige stabiliteit waarborgt.

Nasa

De NASA ontwikkelde jaren geleden traagschuim, ook wel NASA of visco schuim genoemd. De astronauten waren met dit drukabsorberend materiaal beschermd tijdens het opstijgen. 

Wetenschappers werkten aan hetzelfde materiaal voor gebruik in slaapproducten, wat later in Tempurgeperfectioneerd zou worden. Tempur is het enige matras- en kussenmerk onder licentie van de US SpaceFoundation dat het ‘Certified Technology’ -zegel mag gebruiken  

Traagschuim

De basis grondstof van een traagschuim is visco-elastisch polyurethaan. Onder invloed van warmte en druk vormt het zich volledig naar het lichaam. Door de lichaamstemperatuur vormt het materiaal zich naar de lichaamscontouren, waardoor het gewicht van de slaper goed verdeeld wordt over het contactoppervlak en er nagenoeg geen drukpunten zijn. Het voordeel van traagschuim matrassen is dat ze zich aanpassen aan de gebruiker waardoor het een perfecte lichaamsondersteuning geeft en het draagt bij aan een goede doorbloeding. U kunt direct ontspannen in uw meest comfortabel houding. Conventionele matrassen kunnen leiden tot onnatuurlijke slaaphoudingen en druk, wat resulteert in gevoelloosheid en ongemak. 

Traagschuimmatrassen passen zich dus uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curvevan de wervelkolom wordt volledig gerespecteerd. Daarnaast wordt de onderrug op de juiste wijze ondersteund. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen aan de schouders en de heup uitstekend. In het algemeenmag worden gezegd dat de conformiteit van een traagschuim matras zeer hoog is. Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht over het ligoppervlak ontstaan er geen grote drukpunten. Hierdoor worden bloedvaten en zenuwbanen ontlast. U beweegt veel minder tijdens de slaap. 

Door de lichaamstemperatuur vormt het materiaal zich naar de lichaamscontouren, waardoor het gewicht van de slaper goed verdeeld wordt over het contactoppervlak en er nagenoeg geen drukpunten zijn. Het voordeel vantraagschuim matrassen is dat ze zich aanpassen aan de gebruiker waardoor het een perfecte lichaamsondersteuning geeft en het draagt bij aan een goede doorbloeding. Hierdoor wordt het gebruikt in ziekenhuismatrassen ter voorkoming van doorlig wonden.

Lees ook: Schotelbodems Tempur hebben nieuwe eigenschappen

Klik hier voor meer informatie over Tempur.