De kunst bij Borst Bedden wordt verzorgd door klanten van Borst Bedden zelf!
Vele stijlen en technieken schilderskunst, aardewerk, keramiek, foto's en andere
beeldende kunst zijn de revue gepasseerd.

Anke van den Bosch-Onrust

Zij heeft eerst diverse workshops en cursussen gevolgd in het aquarelleren en later is zij overgestapt op het schilderen met acryl op doek. Omdat de natuur een belangrijk iets is in haar leven staan bloemen, landschappen en dieren haar zeer nabij. Dat zie je ook in haar werken terug. Soms maakt ze een uitstapje naar het schilderen van een portret, art deco onderwerpen of een stilleven. De kleuren en onderwerpen kiest zij passend bij haar stemming van die dag.

 

Marijke Soeting

Na mijn pensioen ben ik gaan fotograferen. Door een ernstige blessure kon ik niet ver lopen of fietsen. Daardoor ging ik beter mijn omgeving bekijken en ik zag dingen die ik jaren over het hoofd heb gezien: het water van het Noord-Hollandskanaal trof mijn oog. Prachtige reflecties die door wind en scheepvaart verstoord werden. Ik begon ze te fotograferen, ook als er weinig reflectie was. Eenmaal op de computer gezet, zag ik een andere wereld aan vormen en kleuren. Was dat het Noord-Hollandskanaal met zijn grijze bruinachtige water waar ik elke dag aan voorbij ging?

Door aanmoediging van mijn fotodocenten ging ik meer focussen op dat water. Water dat elk seizoen verandert van kleur en intensiteit. ’s Winters grauw en grijs, zomers met heldere kleuren. Inmiddels heb ik een tweede serie met blauwalg in het water gemaakt. Een groene massa bacteriën die het water in warme zomers groen kleurt. Daaruit zijn bijzondere groene en mysterieuze foto’s ontstaan. In de loop van de tijd heb ik diverse fotocursusssen doorlopen, doe ik mee met georganiseerde fotoworkshops en ik ben lid van het fotocafé van Artiance, waar we maandelijkse opdrachten uitwerken.

 

Joke de Keijzer

Joke de Keijzer begon haar serie: “ Ik doe maar WAD” met een opdracht van een zee- en zeilen minnende schoonfamilie van haar zus. Het waddengebied fascineert en inspireert eindeloos. Het licht en de luchten zijn er overweldigend mooi en de structuren spreken zeer tot haar verbeelding. Haar collages krijgen al werkend hun uiteindelijke vorm. Ze werkt met acryl op doek en gebruikt daarbij veel gerecycled materiaal ( haar vondsten). Naast dit thema uit zij zich ook in beeldende sculpturen van uiteenlopend materiaal en in “ verhalende” collages. Dit is haar eerste expositie.


Bewaren Bewaren