Kussens > Technogel

Kussens: Technogel

Technogel is een uniek 'zacht vast' materiaal dat de drie dimensionale vervormings  eigenschappen van een vloeistof  en het 'vorm geheugen' van een vaste stof combineert. Het materiaal bestaat uit een niet giftige stabiele polyurethaan die in de eerste instantie voor medische doeleinden was ontwikkeld en nu gebruikt wordt in een groot aantal toepassingen, waarbij altijd wordt gekeken waar het mensen meer comfort kan bieden. Het materiaal wordt onder andere gebruikt in kunstledematen waarin het het contact gedeelte tussen lichaam en prothese vormt.  

 

Technogel lijkt nog het meest op een toetje van gelatine dat in rijen van kleine vierkante torentjes zijn gemaakt. Het verschil met het toetje zit 'm in het feit dat je keer op keer het materiaal volledig kunt vervormen waarbij het materiaal wel vloeibaar lijkt, maar zodra je het spul loslaat komt het 100% exact weer terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Het kussen bestaat uit 2 lagen een onderlaag van een heerlijk zachte memory foam met daarboven een laag van deze gel torentjes. Voordelen van deze kussen van Technogel zijn dat ze heerlijk verkoelend zijn. De gel distribueert warmte net als vloeistof dat doet, er ontstaat dus een continue circulatie in het materiaal. 

Het kussen is hypoallergeen  en drukverlagend waardoor de bloedcirculatie niet gehinderd wordt. Borst Bedden biedt Technogel-kussens aan in de hoogtes 9 cm., 11 cm. en 13 cm.

Klantreactie:

"Ik slaap heerlijk op mijn nieuwe Technogel kussen. Geen nek en rugpijn meer! Het is de investering dubbel en dwars waard. Hartelijke groet, mevrouw M. Kisjes"

Voor meer informatie over Technogel, kijk op www.technogelsleeping.com.