Home > Linnengoed

Linnengoed

De kwaliteit van het linnengoed waarop en waaronder u slaapt heeft allemaal te maken met het totale slaapgenot. Katoen is toch katoen zegt u ….?  Ja …en ..nee.

Katoen komt van de katoenstruik en is in kwaliteit, ‘net als wijn,’ onderhevig aan zonne-uren, vochtigheid, grondsoort en grondsamenstelling, locatie etc.  Ook de verwerking van de katoen gaat op vele verschillende manieren en hierbij geldt natuurlijk,’net als in bij wijn,’ dat de beste kwaliteit katoen in de mooiste producten wordt verwerkt.

Egyptisch katoen

De beste kwaliteit katoen komt van oudsher uit bepaalde gebieden in  Egypte. De omstandigheden aldaar stellen de katoenstruik in staat om katoen te produceren waarvan de vezel uit zeer lange filamenten bestaat. Uit deze katoen kan daarom een veel sterkere en dunnere garen worden gemaakt. Wanneer je deze garen onder de microscoop legt echter, dan zijn er nog steeds erg veel borstelige uitsteeksels zichtbaar die uiteraard met het blote oog niet zichtbaar zijn maar wel voelbaar in een weefsel. Om deze reden worden de garen in exclusief linnengoed ontdaan van deze uitsteeksels en verkrijg je een zeer gladde draad die, wanneer verwerkt in een weefsel met een satijnbinding of Atlasbinding,’ zeer zacht aanvoelt en een prachtige natuurlijke glans heeft. Een satijnbinding ontstaat als in een weefsel als de binding af en toe een paar draden overlapt in tegenstelling tot de percalbinding waarbij de draad een één om één binding is. Percal katoen heeft daarom niet de glans van satijn en voel ook iets stugger aan. Veel mensen prefereren percal hoeslakens om het matras omdat het lekker koel aanvoelt. In dekbedovertrekken is percal ook heel erg mooi omdat er heel mooi garen van verschillende kleuren verwerkt kunnen worden in een weefsel. Satijn wordt veelal bedrukt.

Threadcounts

Een kwaliteitsaanduiding waar vooral in Amerika veel om te doen is heet Threadcount en heeft te maken met het aantal draden in een vierkante inch in een weefsel. Belangrijk hierbij op te merken is dat de Threadcount geen absolute kwaliteitsaanduiding is. Het is goed om te weten waar de gebruikte  garen dan uit bestaat. Je heb single ply garens waarbij de garen uit één draad bestaat in een 1 om 1 binding, maar een fabrikant kan gemakkelijk een garen uit een veelvoud van draden maken en in één ‘weave’  een veelvoud aan draden steken en een Threadcount van 1000 verkrijgen. Het punt is dat de draden dan zo dicht opeen zitten dat  de stof rigide wordt. Een Threadcount van bijvoorbeeld 300 kan op deze manier veel mooiere stof opleveren dan een van 1000.

Varianten in linnengoed

Naast de eerder genoemde Satijn en Percal bindingen kunt u bij Borstbedden prachtige Jacquard, Jersey,  Lasiala, Popeline, Piqué, Fil à Fil, etc. vinden.

Bella Donna

In hoeslakens nemen de Jerseys van het merk Bella Donna een belangrijke plaats in de winkel in. Bij Borst Bedden kunt u alle populaire kleuren in de meest voorkomende maten (90-180) direct uit voorraad meenemen.

Merken dekbedovertrekken

Bij Borst Bedden hebben wij Christian Fishbacher en Lysdrap in het exclusieve segment en een groot middensegment van de merken Dommelin, Essenza, Auping en Beddinghouse.