Bedden > Matrassen > Pocketveermatrassen

Pocketveermatrassen

Pocketveermatrassen bestaan uit een matraskern van pocketveren en een afdeklaag. De kern van de matras wordt omsloten door de afdeklaag. Deze afdeklaag – ook wel comfortlaag – kan van verschillende soorten materialen zijn gemaakt: koudschuim, visco-elastisch schuim, latex, talalay latex of paardenhaar. Deze materialen zijn bepalend voor de duurzaamheid, het ventilerend vermogen en het comfort van de matras.

Pocketveermatrassen  worden bij Borst Bedden gecombineerd met een boxspring of spiraalbodem en zelden met een schotel- of lattenbodem. De motieven voor die combinatie liggen ten grondslag aan de zonering: een pocketveermatras is gezoneerd – het gedeelte waar de schouder ligt, heeft een andere hardheid dan het gedeelte waar het bekken ligt. Een boxspring of spiraal is vaak niet gezoneerd, daardoor moet het lichaam ondersteund worden door het matras en een pocketveermatras biedt die ondersteuning.

Naast de ondersteunende functie van de zones, biedt een pocketveermatras ook veel voordelen op het gebied van ventilatie. Er zit een goede luchtcirculatie in een pocketveermatras, waardoor deze ook in de zomer koel blijven. Transpiratievocht wordt snel en efficiënt afgevoerd in een pocketveermatras. Borst Bedden biedt pocketveermatrassen van de volgende merken aan: Avek, Magnitude, PerzonaRöwa en Schramm. 
Afbeeldingsresultaat voor Pocketveermatrassen