Scholing voor fysiotherapeuten

Dat er een relatie bestaat tussen een verkeerde lighouding tijdens de slaap en nek-, schouder- en rugklachten is bekend, maar niet algemeen erkend.  Welke invloed heeft een bed (slaaphouding) nu eigenlijk op ons lichaam?

Deze vraag staat centraal bij de scholingsavond voor fysiotherapeuten onder leiding van slaapexpert en kinesitherapeut Pascal Mannekens. De scholing wordt gratis aangeboden namens Borst Bedden.

Deelnemers van de scholing ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. De datum voor de bijscholingsavond is maandag 21 maart 2016.

Het programma van de avond is als volgt:
19:00 – 19:30 uur inloop met koffie
19:30 – 21:00 uur lezing Pascal Mannekens
21:00 – 22:30 uur praktijk voorbeelden, presentatie hulpmiddelen
gelegenheid tot napraten 

U kunt zich inschrijven door telefonisch contact op te nemen met 072 - 512 11 88 of te mailen naar info@borstbedden.nl. Geef bij de inschrijving uw woonadres, KNFG relatienummer en deelregister door. 

Geaccrediteerde leerschool
Borst Bedden is geaccrediteerd als leerschool bij het Koninklijk Gemeenschap voor Fysiotherapie. De titel van de scholingsactiviteit luidt invloed van lig- en slaaphouding op fysiologische ondersteuning van de wervelzuil. In de maand november en in de loop van volgende jaar bieden wij een aantal scholingsavonden aan voor fysiotherapeuten en artsen.

Doel scholing
Het doel van de scholing is om de fysiotherapeut een beter inzicht geven in onderlinge verbanden tussen slapen, aspecifieke mechanische klachten in het bewegingsapparaat en het slaapsysteem als ergonomisch hulpmiddel bij de behandeling van de cliënt.

Er wordt uitleg gegeven over lig- en slaaphoudingen en de (bij-)rol van het hoofdkussen als therapeutisch hulpmiddel. Implementatie van nieuwe vragen bij het uitvoeren van een anamnese met de cliënt en patiëntenvoorlichting m.b.t. slapen en bedsystemen verbeteren.

Inhoud avond
Pascal Mannekens opent de avond met een presentatie. Daarna volgt er een praktijkgedeelte waarin wordt aangetoond welke slaaphouding het meest en welke het minst belastend is en hoe dit te beïnvloeden is. Aansluitend de praktijklessen waarin getoond wordt op welke manier slaaphouding te manipuleren is en is er ruimte voor discussie.

Inschrijving
Voor inschrijving kunt u het beste telefonisch contact opnemen via 072 - 512 11 88 of mailen naar info@borstbedden.nl.  Geef bij de inschrijving uw woonadres, KNFG relatienummer en deelregister door. De deelname aan de scholing is gratis.

Verslag vorige bijeenkomst
Op maandag 16 november 2015 werd de eerste scholingsavond voor fysiotherapeuten en artsen georganiseerd. Via deze link leest u hoe die avond is verlopen.