De adviseurs van Borst Bedden beantwoorden vragen over slapen en gezondheid voor de blog NHD Gezond. Er wordt gevarieerd tussen verschillende thema's op het gebied van slapen en zorg. Op deze pagina kunt u meer lezen over het thema multifunctionele bedden.

Thema: multifunctionele bedden

Dit zijn de voordelen van een multifunctioneel bed

1. Wat kan een multifunctioneel bed?

Bij de aanschaf van een nieuw bed wordt steeds vaker gekozen voor een multifunctioneel bed. Een multifunctioneel bed biedt de mogelijkheid om niet alleen het rug- en beengedeelte te verstellen, maar ook de hoogte. Op de juiste hoogte en met een uitstapbeugel is uit bed stappen gemakkelijker. En bij onrust voorkomt de uitstapbeugel dat u uit het bed valt. Dit terwijl het bed er volkomen normaal uitziet en ook perfecte ondersteuning en comforteigenschappen heeft. Als u ooit in de situatie komt dat wat extra hulp nodig is, kan de noodzaak van een verpleegbed heel lang uitgesteld worden door een multifunctioneel bed.

- Borst Bedden biedt verschillende multifunctionele bedden aan. Onder meer het bed van Kirchner in onderstaande video. Wilt u hier meer informatie over of een afspraak maken in de winkel? Bel dan 072-5121188 -

Bij een multifunctioneel bed gaan beide bedden omhoog en dus ligt u altijd op gelijke hoogte met uw partner. Uw partner kan met haar of zijn bediening ook uw bed verstellen en ook uw bedlampje aan doen. Deze aspecten maken het een stuk aangenamer en gezelliger dan een verpleegbed. De hoogteverstelling kan ook goed gebruikt worden voor het opmaken van het bed en het stofzuigen onder het bed. Bij de aanschaf van een nieuw bed kunt u deze mogelijkheden meenemen om zo op de toekomst voorbereid te zijn.

2. Hoe kan een multifunctioneel bed bijdragen aan langer thuiswonen?

Dankzij een multifunctioneel bed kunnen senioren langer thuis worden verzorgd. Dit komt omdat bedden steeds meer mogelijkheden bieden op het gebied van comfort en praktisch nut. Zo kunt u denken aan een extra in- en uitstaphulp in de vorm van steunen aan de zijkant van het bed waarop geleund kan worden.

- Borst Bedden biedt verschillende multifunctionele bedden aan. Onder meer het bed van Stiegelmeyer in bovenstaande video. Wilt u hier meer informatie over of een afspraak maken in de winkel? Bel dan 072-5121188 -

Bedden die in zijn geheel kunnen liften, zorgen voor nog meer gemak bij het in- en uitstappen. Deze bedden kunnen wel tot tachtig centimeter hoog worden gesteld. In combinatie met een onrusthek en papegaai is het bed uitstekend geschikt voor thuiszorg. Een verhuizing naar het verzorgingstehuis kan worden uitgesteld, terwijl het multifunctionele bed dezelfde uitstraling als een gewoon bed heeft.

3. Ik heb de ziekte van Parkinson en mis mijn linker onderbeen. Ik heb nog wel mijn knie. Ik ben een man, 60 jaar, 1.85 en 58 kg. Wat is voor mij een goed matras?

Een goed matras geeft u veel stabiliteit bij het liggen en laat u gemakkelijk in- en uitstappen. Bij een goede ondersteuning van uw lichaam wordt de behoefte om te verliggen en te draaien minimaal. De reden om te verliggen of te draaien, komt door irritaties. Bijvoorbeeld een verkeerde ondersteuning, het te koud of juist te warm hebben. Daarom kijken wij altijd naar een slaapsysteem; een bodem met daarop afgestemd een matras en een bij dat matras behorend dekbed. Verder kunnen het juiste laken en dekbedovertrek het verliggen en draaien vergemakkelijken. Ook zijn er overtrekken verkrijgbaar met opmaakgemak. Met een systeem van ritsen wordt het opmaken van het dekbed een stuk eenvoudiger.