ADVIES & SERVICE

Twee generaties
Borst Bedden & Kasten

 

Over ons

Borst Bedden en Kasten is in 1983 in Opmeer gestart als waterbeddenwinkel door de broers Peter en Matthieu Borst. In de loop der jaren is het assortiment flink uitgebreid.

Tegenwoordig zijn we een beddenspeciaalzaak waar alle slaapsystemen worden aangeboden, zoals: lattenbodems, schotelbodems, boxsprings, waterbedden en spiraalbodems. Deze bedden worden opgemaakt met hoogwaardig linnengoed. Ook biedt Borst Bedden en Kasten een breed scala aan (inloop-) kast(systemen) aan.

Sinds 2002 is Borst Bedden en Kasten gevestigd aan de Koedijkersstraat 28 in Alkmaar-Overstad, waar 2500 m2 aan slaapcomfort wordt geboden. In 2006 werden wij uitgeroepen tot beste slaapadvieswinkel van Noord-Holland.

Borst Bedden en Kasten is een echt familiebedrijf: Peter Borst werkt samen met zijn twee zoons Hugo en Thomas, zus Annemieke Borst en neef Rick de Vries. Geert Kuneman, Ron Loef, Henry Borcheld, Daan Smit en Bart Kruijver complementeren het personeelsteam.

Scholing fysiotherapeuten

Borst Bedden en Kasten is geaccrediteerd als leerschool bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. De titel van de scholingsactiviteit luidt invloed van lig- en slaaphouding op fysiologische ondersteuning van de wervelzuil.

Doel scholing
Het doel van de scholing is om de fysiotherapeut een beter inzicht geven in onderlinge verbanden tussen slapen, aspecifieke mechanische klachten in het bewegingsapparaat en het slaapsysteem als ergonomisch hulpmiddel bij de behandeling van de cliënt.

Er wordt uitleg gegeven over lig- en slaaphoudingen en de (bij-)rol van het hoofdkussen als therapeutisch hulpmiddel. Implementatie van nieuwe vragen bij het uitvoeren van een anamnese met de cliënt en patiëntenvoorlichting m.b.t. slapen en bedsystemen verbeteren.

Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de scholingsmogelijkheden voor fysiotherapeuten? Neem dan contact met ons op.

 

Advies

Goed slapen begint bij een objectief en onderbouwd bedadvies. Bij Borst Bedden en Kasten werken we met een advies-matrix, dit is een overzicht waarop alle bedden – lattenbodem, schotelbodem, boxspring, spiraal en waterbed – met elkaar zijn vergeleken op basis van ligcomfort, ventilerend vermogen, duurzaamheid, verstelbaarheid en milieubelasting van de producten. Ieder slaapsysteem heeft zijn voor- en nadelen, en op basis van een vergelijking kan een persoonlijk bedadvies worden gegeven.

Bij Borst Bedden en Kasten bieden wij alle mogelijke slaapsystemen (bodem in combinatie met matras) aan, hierdoor kunnen wij objectief en onafhankelijk een passend bed adviseren. Bij een advies kijken we naar de mate waarop het matras en/of bodem het bekken en de schouder ondersteunen. Ook controleren we de stabiliteit van het lichaam.

Ieder individu verschilt van lengte, gewicht en lichaamsbouw – deze eigenschappen zijn van invloed op de keuze voor een bed. 

In een speciale testruimte in de winkel worden de verschillende bedden met elkaar vergeleken en de voor- en nadelen van ieder slaapsysteem tegen elkaar opgewogen. Op die manier komen we tot een advies op maat.

Bij een volledig bedadvies worden alle kenmerken meegenomen: de bedbodem, het matras, het linnengoed, dekbed en kussen.

Hiertussen proberen wij de best mogelijke combinatie te vinden, maar u kunt uiteraard ook alleen voor een kussen of dekbed geadviseerd worden.

Borst Bedden adviseert niet alleen in bedden, linnengoed en kussens, maar biedt u ook op het gebied van kasten een advies op maat. Er zijn talloze mogelijkheden qua materiaal, afmeting, kleur en type kast. Met verschillende ontwerpprogramma’s kunnen we de kast tot in detail naar uw wensen samenstellen.

 

Ontwerp

In de showroom van Borst Bedden en Kasten zijn verschillende ontwerpprogramma's zoals Furnplan aanwezig waarop we de kast kunnen samenstellen exact naar uw wensen: qua kleur, afmeting, materiaal, draai- of schuifdeur.

 

Montage bij u thuis

Als u bij Borst Bedden en Kasten een slaap- of kasten(wand)systeem bestelt, komen onze monteurs deze netjes bij u op de desbetreffende kamer monteren.

Een aantal van de kasten(wand)systemen wordt gemaakt met het ontwerpprogramma Furnplan, zodat we de maat en kleur exact kunnen afstemmen op uw wensen en de ruimte waarin deze terechtkomt.

parallax background
 

Klantenervaringen

 • Marcel Mol
  Ik wil jullie enorm bedanken voor jullie hulp bij het uitzoeken van een bed voor mijn moeder. Dikke complimenten voor het geduld en de lol die wij gehad hebben tijdens ons bezoek.
  Hopelijk gauw tot ziens!
  Met vriendelijke groeten,
  Marcel Mol
 • Pilar Teixeira Nunes de Carvalho (Cádiz, Madrid)
  After two nights on my new magnitude bed, I must say it is exactly what I was looking for. It feels very much like my 12 year old Avignon bed, and better !!! The firmness of my husbands bed suits him good. Thanks very much for your patience and help in answering all my questions and getting the bed over here. We are very happy.
  Pilar Teixeira Nunes de Carvalho (Cádiz, Madrid)
 • Martijn en Johanna (Hegeman, Texel)
  Op 7 maart zijn wij heel goed en prettig geholpen door Thomas. Na een uitgebreide uitleg en veel verschillende matrassen uitproberen hebben wij een bed bij jullie besteld. Sinds een aantal weken slapen we nu op ons nieuwe bed. En wat een bed!
  De afgelopen maanden werden we niet uitgerust wakker en stonden we geregeld op met rugpijn. Maar sinds ons nieuwe bed slapen we nagenoeg elke nacht heerlijk! Wat een verschil een goed bed (en een goed advies) kan maken. Daar wilden we jullie graag even voor bedanken.
  Groetjes,
  Martijn en Johanna (Hegeman, Texel)
 • E. de Bruijn
  Na 14 jaar gebruik van ons (Tempur) bed is een van de ontvangers  voor de bediening van de bedverstelling kapot gegaan. Normaal krijg je dan te horen, helaas kan niet gerepareerd/vervangen worden, u zult een compleet nieuwe unit  moeten kopen. Zo niet bij Borst Bedden. Er werd meteen even in het magazijn gekeken en ik kon met een vervangende unit naar huis. Alles functioneert nu weer prima; en de kosten?   GEEN ! Hulde voor deze fantastische service!
  E. de Bruijn
 • Familie Van Dongen
  Hierbij willen wij je hartelijk bedanken voor de goede begeleiding en zorg om voor mijn broer afgelopen zaterdag de juiste matras en het goede bed te kunnen kiezen. Het mag wel eens vaker genoemd worden dat zorg en aandacht hoog in het vaandel mag staan en dat straalt jullie bedrijf zeker uit. Wij en Michael zijn blij met de keuze en de tijd die jullie daarvoor hebben willen nemen. Daarvoor hartelijk dank.
  Familie Van Dongen
 • Anja Jansen, Alkmaar
  Een mooie en overzichtelijke winkel maar vooral vriendelijk personeel met kennis van zaken. Wij hebben een dubbele lattenbodem gekocht met ombouw. Het bed werd netjes thuisgebracht en op de juiste plaats neergezet. in het begin was het even wennen maar al gauw sliepen we als rozen. Alleen........het bed begon te piepen als je in bed stapte begon het al. Dit hebben we een tijdje aangezien maar op het laatst ik denk na een half jaar toch maar even langs in de winkel. een vriendelijke mevrouw nam de klacht serieus en het was geen probleem er komt iemand langs om het op te lossen. Een week later kwam de expert van de zaak even bij ons thuis en heeft het probleem opgelost, hij moest er wel even voor naar de bouwmarkt. Maar ons bed piept niet meer en wij geven een warme douche aan BORST bedden. Echt een super zaak. Ik geef het door aan iedereen.
  Anja Jansen, Alkmaar
 • Marjo Voogt, Alkmaar
  Mijn oude Tempur matras was aan vervanging toe. Ik merkte dat aan behoorlijke nek- en rugklachten. Uiteraard ben ik weer de winkel van Borst Bedden binnen gestapt voor een nieuwe matras. Ik ben er ook deze keer weer heel gastvrij geholpen en van deskundig advies voorzien, want comfortabel liggen bleek niet altijd automatisch ook "anatomisch goed" liggen te betekenen. En door dat doortastende advies heb ik na 3 nachten slapen op mijn nieuwe matras en kussen al veel minder rug- en nekklachten. Heerlijk! Ik hoop dat ze over 15 jaar nog bestaan, want dan ben ik pas weer toe aan iets nieuws. Maar het beddengoed is ook onweerstaanbaar van design en kleur, dus dat is een mooie reden om weer naar Borst Bedden te gaan.
  Marjo Voogt, Alkmaar
 • P. Stet, Heiloo
  Ik wil nog even laten weten dat ik heel tevreden ben over de wijze waarop service is verleend aan de levering van het nieuwe bed. Op de eerste plaats zijn wij in de winkel heel erg goed geholpen, wij hebben een mooie keuze kunnen maken uit de showroomaanbiedingen. Toen bij levering bleek dat het hoofdbord te groot was om naar boven te worden gebracht, is in gezamenlijk overleg besloten om het bord terug te brengen naar de fabriek en aan te passen zodat het wel door het trapgat kon. De kosten hiervoor waren schappelijk en in goed overleg gedeeld in de kosten. Er is zorgvuldig opgemeten wat de mogelijkheden waren en dat is ook goed uitgevoerd. Het is ons derde bed wat wij in onze leven bij jullie hebben gekocht en wij zijn erg tevreden.
  P. Stet, Heiloo
 • Chantal Vermeulen
  Ik ben vorige week geadviseerd door Geert bij Borst Bedden. Ben super goed geholpen en heb adviezen gehad waar ik echt wat aan heb, bijvoorbeeld waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een matras. Uiteindelijk heb ik niks gekocht, want het was iets boven mijn budget. Maar desondanks wil ik toch even kwijt dat ik de service heel goed vond.
  Chantal Vermeulen
 • Elly van Roosendaal
  Bedankt voor uw informatie vandaag, heel goed. We gaan meten en passen en maybe af en toe wat bij u navragen, mailen of bellen of langsgaan, vanuit Diemen, omdat U mij vandaag heeft overtuigd in een kort gesprek dat ik iets moet veranderen. U zag het gelijk, en gaf perfect advies, iets wat echt helemaal top is! Nogmaals bedankt en tot ziens!
  Elly van Roosendaal
 • E. Scholten, Heiloo
  Een beugel van een 5 jaar geleden gekocht bed wat gebroken was is zonder kosten omgeruild voor een nieuw exemplaar. Klasse en goede service! Een voorbeeld voor een klant gerichte service mentaliteit.
  E. Scholten, Heiloo
 • Wilfred Jansen, Heerhugowaard
  Hierbij wil ik nogmaals mijn complimenten overbrengen over de uitstekende service die we hebben mogen ontvangen van jullie bij de reparatie van de bedbodem. Afgelopen vrijdag is het onderdeel keurig vervangen en doet mijn elektrische bedbodem het weer uitstekend. Nogmaals mijn dank.
  Wilfred Jansen, Heerhugowaard
 • F. van der Laan, Heerhugowaard
  Zeer tevreden over het uitgebreide advies dat we in de winkel hebben gekregen!
  F. van der Laan, Heerhugowaard
 • M. Kistjes
  Ik slaap heerlijk op mijn nieuwe Technogel kussen. Geen nek en rugpijn meer! Het is de investering dubbel en dwars waard.
  Hartelijke groet,
  M. Kistjes
 • Siem & Trudi Hand
  Een complimentje voor de duidelijke uitleg en de keurige plaatsing door uw vriendelijke en vakkundige medewerkers van het bed dat wij hebben gekocht!
  Siem & Trudi Hand
 • Jannetje Taselaar
  Sinds een paar maanden slaap ik op een bed van de fa Borst. Vóór de aankoop vond er zeer goede voorlichting plaats, ook op medisch gebied. Het bed is fantastisch; ik heb altijd op kwalitatief goede bedden geslapen maar dit spant de kroon!
  Ik word bijna nooit meer wakker met het bekende "gebroken" gevoel i.v.m. artrose in o.a. rug. Dit omdat de matras heel goed mijn lichaam ondersteunt maar toch heerlijk is om op te liggen! Ook de service is prima!
  Jannetje Taselaar
 • Fam. R. Meijer, Alkmaar
  Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst in uw zaak geweest. De reden was deze: van een kennis had ik een speciaal kussen overgenomen, dit kussen kwam uit uw zaak (zei ze). Omdat ik op gegeven moment nekklachten kreeg ben ik met kussen naar ze winkel gegaan vr info. De verkoper bekeek het kussen, maar kon het niet thuis brengen als één van de door hen verkochte modellen. Maar hij zag wel, dat het losse nekgedeelte verkeerd in de sloop zat, dus in plaats van het kussen af te keuren (wat naar mijn idee in een ander bedrijf WEL zou gebeuren) kreeg ik de raad om het thuis nog eens te proberen en als de klacht bleef zou ik terug kunnen komen om naar een ander kussen te kijken. Toppie dus, dit advies (gratis) blijft hangen! Dus toe we dekbedden nodig hadden zijn we weer naar deze winkel gegaan. Uitgebreid info gekregen en tevreden met onze dekbedden naar huis gegaan.
  10 Jaar geleden hebben we 2 tempur bedden en matrassen gekocht. Weer heel uitgebreid de info gehad, op een demobed gelegen en gekocht. Nu na 10 jaar was bij mij een veer van 1 schotel gebroken, een foto gemaakt en weer naar de winkel, daar gekomen heeft de verkoper de schotel op een nieuwe veer gezet, klaar, was helemaal gratis, hoewel de garantie nu verstreken was. Onze ervaring met deze winkel is dus heel positief, goed en vriendelijk personeel wat je niet onder druk zet om meteen te kopen, maar je rustig de tijd geeft om na te denken en dat vinden wij heel erg belangrijk. Dus als we weer nieuwe bedden nodig hebben of iets dergelijks gaan we hier zeker weer naar toe.
  Vriendelijke groet
  Fam. R. Meijer, Alkmaar
 • W. Ruiter
  Op advies van mijn chiropraktiker ben ik samen met mijn man naar Borst Bedden gegaan voor nieuwe matrassen. Na rustig enige matrassen geprobeerd te hebben kwam de heer Loef thuis kijken of de bed bodem combineerde met het uitgekozen matras.
  Wij zijn nog eens terug gegaan om het desbetreffende matras op een vergelijkbare bodem te leggen en alles was in orde. Mijn man sliep meteen als een roos, maar ik had al een lange tijd rugklachten en die zijn niet zomaar weg. Na ruim drie maanden ben ik nog eens gaan praten bij Borst bedden en gaf ik aan dat ik het gevoel had dat het misschien toch niet het ideale bed was. Annemieke reageerde meteen van dat moeten we onderzoeken en daar dan een oplossing voor vinden.
  Uiteindelijk heb ik heel uitgebreid gelegen op een andere variant van dezelfde fabrikant en dat voelde beter. Helaas hanteerde de fabrikant een omruiltermijn van 30 dagen die dus ver gepasseerd was. Annemiek zou contact opnemen met de fabrikant. Die hanteerde inderdaad een omruilvergoeding, maar uit coulance heeft Borst Bedden deze vergoeding niet aan ons doorgerekend. Klasse. Dit is echt een zaak met hart voor de klant, veel aandacht bij de aankoop, maar ook de aftersales is dik in orde.
  W. Ruiter
 • Bart & Riet van Kampen
  De blijde Borst-boodschap van 2 gerijpte zeventigers. Borstklanten voor het leven, verpakt in deze orderbevestiging. Dank voor je dienstbare vakmanschap Geert. Hebben genoten van je gerijpte adviezen en het verkoopspel. De familie Borst blijkt gezegend met een goede neus voor 1e klas merken en vakkundige rasverkopers met hoge gunfactor. Het was echt genieten. Je voelt je veilig en verwend. Bent op juiste adres. Weet dat de matras keuze voor onze laatste hoofdstuk goed wordt. We gaan in jullie nering uitgeslapen en uitgerust op weg naar de finale van ons lange en mooie leven. Onze complimenten met jullie uitgelezen en volwassen slaapzaak. Met recht en reden een prachtige speciaalzaak om heel trots op zijn. Wij elkaar willen wensen. Hopen dat de rijke vruchten van alle Borst Beddenzaken nog decennia mogen smaken.
  Bart & Riet van Kampen
 • Fam. Buter
  In dec 2017 in de winkel van de fa. Borst geweest. Hier kregen wij een uitgebreide voorlichting over matrassen, kussens en alles wat daar mee te maken heeft. Veel tijd werd genomen om te kunnen proefliggen. Uiteindelijk een advies op maat gekregen. Nu wij een maand op de nieuwe matrassen en kussen liggen kunnen we alleen maar stellen dat het gegeven advies uitstekend was. Maar meer nog: ook de service van de fa. Borst is groots. Tevens komen zij de gemaakte afspraken helemaal na. En dat is ook veel waard! Nogmaals onze dank voor het uitstekende advies.
  Fam. Buter
 • Frans van der Heijden
  Wij hebben in augustus een nieuw bed bij Borst Bedden gekocht. Wij waren al heel tevreden over de uitleg en de tijd die er voor ons genomen werd om de uiteindelijke keuze te bepalen. Dat was al boven onze verwachting.
  Nadat vorige week ons bed gemonteerd werd, bleek het 2de nachtkastje niet te passen. Ik had ergens toch een foutje gemaakt met het inmeten (grrr!) De volgende dag gebeld en gevraagd of het bed toch 90 graden gedraaid kon worden. Dit is vandaag kosteloos gedaan door Borst Bedden. Prima service van ze. Alles staat nu zoals we willen. Bedankt voor de service!
 • Gaudia van Bakel
  Gister een mooi ontvangst gehad bij Borst Bedden in Alkmaar. Vandaag stonden zij voor mijn deur om mij thuis op maat te adviseren. Dit bedrijf is zeer aan te raden mocht je een goed bed nodig hebben.
 • Tiny Broersen
  Na aanschaf van nieuwe matrassen medio april 2017 is het voor mijn echtgenoot een prima matras. Voor mij bleek het niet het geval te zijn. Na diverse matrassen en bodems uitgeprobeerd te hebben werd er besloten in overleg een Tempurmatras en schotelbodem te proberen. Het is werkelijk een prima optie gebleken. Uit foto’s van mijn ribben is gebleken dat er slijtage aanwezig is.
  Tempur past zich aan aan het lichaam dus geen extra druk op de ribben.... heerlijk! Ik wil dan ook de medewerkers van Borstbedden bedanken en vooral Rick die uitstekend met ons mee heeft gedacht, klasse. Ik kan iedereen aanraden naar Borstbedden te gaan voor goed advies en prima service!
  Tiny Broersen
 • Hans en Alice Emmerik
  Vanwege de fibromyalgie van Alice zijn we op zoek gegaan voor een goed bed. Telkens maar uitstellen en na een tijd toch de stoute schoenen aangetrokken en naar Borst Bedden gegaan. Uiterst plezierig om te ervaren dat een bed kopen heel anders is dan we gedacht hadden. Borst Bedden heeft ons laten ervaren wat slaapgenot inhoudt, gewoon door er een ochtend voor uit te trekken. In een ongedwongen sfeer, Annemiek heeft alle tijd voor ons genomen om uiteindelijk tot een juiste keuze te komen. Mede dankzij haar slapen we eens goed door. Ook nadat we wat kleine "piepjes" hoorden, kwam er meteen iemand kijken en werd het keurig opgelost. Grote klasse Rick en collega's! Prettige feestdagen en voor iedereen een uitgerust 2016!
  Hans en Alice Emmerik
 • Marina en Marjon
  Gisteren zomaar in U showroom binnen gelopen. SUPER vriendelijk ontvangen, TOP uitleg/advies! Annemieke bedankt voor je klantvriendelijkheid en onze 'rust'middag!
 • Joris van de Wolfshaar, Schagen
  In 2007 hebben wij ons bed gekocht. Nu gaat van het bed het hoofdsteun niet meer omhoog. Wij kregen kosteloos een nieuwe afstandsbediening + snoer. Hiermee was het probleem opgelost. Ondanks dat het bed al 7 jaar oud is werden we weer prima geholpen. Borst Bedden bedankt!
  Joris van de Wolfshaar, Schagen
 • Stadsdichter Margreet Schouwenaar
  Als stadsdichter mocht ik een 24 uur in het stadhuis logeren. Ik at in de van Nieropzaal, wandelde door de lange gangen, bewonderde pijnbanken en glas in loodramen, maar bovenal sliep ik in de Corenkamer in een prachtig bed van Borst bedden. De kamer was stijlvol en met veel zorg ingericht van hooker tot bedbank, van tapijt tot slofjes. Ik zal het maar bekennen, ik heb in geen jaren zo lekker geslapen!