Bedwantsen: zo voorkomt u een plaag

Rugklachten of vermoeidheid? Check of uw bed versleten is
8 juli 2020
Ondanks de vertraagde levertijden kunnen wij uw bed of kast snel leveren
28 oktober 2020

Bedwantsen: zo voorkomt u een plaag

Bedwantsen hebben de afgelopen maanden een opmars gemaakt in Nederland en België. Helaas komen deze roodbruine insecten steeds vaker voor. Hoewel ze er onschuldig uitzien, kunnen bedwantsen enorme schade aanrichten in uw slaapkamer en rest van het huis. De beestjes verspreiden zich via koffers en komen vooral voor in en om bedden.

Bedwantsen worden aangetrokken door lichaamswarmte en uitgeademde koolstofdioxide. Overdag verschuilen de beestjes zich tussen de plooien van het linnengoed, achter plinten of in de muren. Tijdens de nacht steken ze slapende mensen; een steek kan leiden tot een jeukende huid en rode bultjes. Kleine bloedvlekjes of uitwerpselen duiden op de komst van dit soort ongedierte.

Buitenland

De bedwants verplaatst zich vaak vanuit het buitenland. In Amerika vormen de beestjes een enorm probleem en ook in andere landen komt ze steeds vaker voor. Na thuiskomst van vakantie raden we niet aan uw koffer direct uit te pakken. Laat uw spullen in plaats daarvan een week in de koude schuur staan.

Daarnaast adviseren we om na uw vakantie alle kleding – ook de ongedragen exemplaren – te wassen, zodat de bedwants geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen. Merkt u toch bedwantsen in de slaapkamer, neem dan direct contact op met ongediertebestrijding. Wacht hier niet mee; als een bedwants de tijd krijgt zich te vermenigvuldigen, kan hij complete bovenverdiepingen ruïneren.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).