Slapen in schone lucht
12 oktober 2018
Mondkapjes van linnengoed
23 maart 2020
Toon alles

Bent u al klaar voor de winter?

Met de winter in aantocht zakken de temperaturen en dat merken we ook in de slaapkamer. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een dekbed dat zowel kan isoleren als ventileren. Isolatie is uiteraard nodig voor een aangenaam klimaat in bed, omdat het dekbed de lichaamswarmte vasthoudt.

Een te koud bed is niet goed voor de nachtrust: koude lichaamsrillingen zorgen immers voor irritaties, waardoor u vaker zult draaien en woelen. Maar te warm is ook funest voor de slaapkwaliteit, daarom is het ventilerend vermogen van een dekbed zeer van belang.

Des te warmer het lichaam, des te hoger de mate van transpiratie. Dat vocht moet ergens heen en daarom is het belangrijk dat het linnengoed, molton en dekbed, niet absorberen maar vooral reguleren.

Wol kan uitstekend vocht reguleren: een wolvezel kan zo’n 30 procent aan vocht opnemen zonder daarbij klam aan te voelen. Ook dekbedden gevuld met kamelenhaar kunnen goed isoleren en ventileren. De uitleg daarachter is niet ingewikkeld: kamelen leven in gebieden waarbij het ‘s nachts koud wordt en overdag heet, logisch dus dat de vacht zowel ventilerend als isolerend vermogen heeft.

In tijden van lage temperaturen en winterse nachten is een dekbed dat zowel kan ventileren als isoleren extra belangrijk. Wol of kamelenhaar raden wij daarom van harte aan. Nog beter is een combinatie van beide materialen.

Geef een reactie