Borst Bedden & Kasten hulpactie Avek-matrassen voor Oekraïne
Hulpactie: matrassen voor Oekraïne
25 juli 2023
Opgeruimd staat netjes: ledikanten en boxsprings met inschuifbare laden en extra opbergruimte
6 november 2023

Borst Bedden en Kasten veertig jaar in vogelvlucht

 

Borst Bedden en Kasten bestaat in oktober precies veertig jaar. De speciaalzaak in bedden en kasten, gevestigd op de Koedijkerstraat in Alkmaar Overstad, is al jaren een begrip in de omgeving.

Na een reis in Amerika en Canada in 1980 was Peter Borst, de huidige directeur van het bedrijf, overtuigd geraakt van het waterbed: dat moest ook naar Nederland komen. Daarom richtte hij na thuiskomst een waterbeddenwinkel in Opmeer op met zijn broer Matthieu. Een aantal succesvolle jaren later werd het tijd voor een groter onderkomen en trok Borst Bedden naar Alkmaar. Ook het personeelsbestand groeide, zo trad Annemieke Borst – zus van Peter en Matthieu – in 1996 in dienst.

Sinds 2002 is Borst Bedden gevestigd in het 2500 m2 grote pand aan de Koedijkerstraat. Tegenwoordig worden daar niet alleen maar waterbedden, maar ook boxsprings, lattenbodems, schotelbodems, spiraalbodems en kastsystemen aangeboden. Om tot het juiste, persoonlijke advies te komen, gebruikt Borst Bedden en Kasten een matrixmethode waarmee de adviseurs verschillende bedden vergelijken op basis van onder meer ondersteuning, klimaat en duurzaamheid.

Zoektocht

“Een bedadvies is een persoonlijke zoektocht. We proberen te inventariseren wat wél of juist niet bij iemand past”, legt Peter Borst uit. “Ergonomische ondersteuning is leidend in ons advies. We proberen een bed te vinden dat op iedere plek de juiste comfort geeft en daarnaast voldoende steun biedt rond het bekken, zodat de wervelkolom optimaal kan herstellen. Op die manier ontstaat er ruimte in de tussenwervelschijven in rug, schouder en nek . Dit lukt het best in een zijligging.”

Peter Borst zijn twee zoons Hugo en Thomas werken inmiddels ook al meer dan tien jaar bij Borst Bedden en Kasten. Neef Rick de Vries is inmiddels bijna vijftien jaar werkzaam in de Alkmaarse beddenspeciaalzaak. Die invulling maakt dat de toekomst van het bedrijf gegarandeerd blijft. Ook de andere adviseurs en monteurs Geert Kuneman, Henry Borcheld, Ron Loef en Bart Kruijver maken al vele jaren deel uit van het personeelsteam.

Actie voor Oekraïne

Vanwege het veertig jarig jubileum wil Borst Bedden en Kasten aandacht vragen voor de situatie in Oekraïne, dat al anderhalf jaar in oorlog ligt met Rusland. In Oekraïne is een grote vraag naar humanitaire en materiële hulp. Daarom zamelt Borst Bedden en Kasten geld in voor nieuwe matrassen.

Deze actie is in samenwerking met de stichting Caritas Ukraine – Holland van Jan Pilkes. Sinds het begin van de oorlog verzorgen Pilkes en de andere vrijwilligers hulptransporten naar Oekraïne. Borst Bedden en Kasten ondersteunt deze actie door geld in te zamelen en met het volledige bedrag matrassen in te kopen bij de Friese beddenfabrikant Avek.


Klik hier en doneer aan onze hulpactie
 • Borst Bedden & Kasten Cassenz logo
 • Borst Bedden & Kasten Hefel dekbedden logo
 • Borst Bedden & Kasten Hasena logo
 • Borst Bedden Essenza logo
 • Borst Bedden & Kasten Cinquanta3 logo
 • kreamat logo
 • Borst Bedden & Kasten opklapbedden Nehl logo
 • Borst Bedden & Kasten Boone logo
 • Borst Bedden & Kasten Equilli logo
 • Borst Bedden Formesse Bella Donna logo
 • Borst Bedden collectie Schramm logo
 • Borst Bedden & Kasten Noteborn logo
 • Borst Bedden & Kasten Novamobili logo
 • Borst Bedden & Kasten Jeannette Vite logo
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).