Dit dekbed heeft u nodig om de winter door te komen

Ondanks de vertraagde levertijden kunnen wij uw bed of kast snel leveren
28 oktober 2020
Borst Bedden en Kasten mag weer open op afspraak!
15 december 2020

Dit dekbed heeft u nodig om de winter door te komen

Nu de eerste winterse week achter de rug is, breekt een mooi moment aan om uw slaapkamer klaar te maken op de lagere temperaturen. Ondanks de kou blijft het belangrijk om voor goed ventilerend linnengoed te kiezen.

Uw dekbed moet niet te koud zijn. Hierdoor gaat uw lichaam rillen en raakt u niet ontspannen genoeg om in slaap te komen. Veel mensen kiezen er daarom deze tijd voor om hun zomerdekbed aan het herfstdekbed vast te ritsen of knopen. Samen creëert dat een winterdeel, dat voldoende warmte vasthoudt voor een ontspannen nachtrust.

In de winter is het belangrijk dat uw dekbed zowel isoleert als ventileert: warmte moet worden vastgehouden, maar ook gereguleerd worden. Op die manier trekt transpiratievocht niet in het matras en daardoor slijt het minder snel.

Over het algemeen ventileren synthetische materialen of dons minder goed dan wol of kamelenhaar. Een wolvezel kan 35 procent aan vocht opnemen zonder dat het klam wordt. Kamelen leven in gebieden waar het overdag heet is, maar ’s nachts flink afkoelt. Zo kan kamelenhaar zowel ventileren als isoleren. Het dekbed wordt warm op de plek waar u ligt, maar blijft elders koel en fris. In de zomer is dit aan te raden, maar in de winter kan het zeker geen kwaad.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).