Rugklachten of vermoeidheid? Check of uw bed versleten is

Weet waar uw bed gemaakt wordt, dit gebeurt (te) vaak onverantwoord
4 juli 2020
Bedwantsen: zo voorkomt u een plaag
15 september 2020

Rugklachten of vermoeidheid? Check of uw bed versleten is

Waarschijnlijk is er geen product dat u zo vaak en lang gebruikt als uw bed. Gemiddeld brengen we zeven tot acht uur per nacht door in bed. Die belasting zorgt op den duur voor slijtage aan het matras en bedbodem.

Een matras heeft een levensduur van zo’n acht tot twaalf jaar. Bedbodems gaan gemiddeld langer mee, vaak vijftien tot twintig jaar. De kwaliteit van bodem en matras bepalen voor een groot deel hoe snel deze slijten: hoe meer natuurlijke en ventilerende materialen zijn toegevoegd, hoe hoger de levensduur. Goed ventilerend linnengoed (vochtregulerende moltons, dekbedden van wol of kamelenhaar) dragen ook bij aan een langer beddenleven.

Een bed slijt het snelst bij het heupgedeelte. Dit gedeelte draagt het meeste lichaamsgewicht en kan daardoor na verloop van tijd zachter worden. Dit kunt u voelen of zien: met behulp van een waterpas is goed te constateren waar een matras of bodem kuilt. Als er een kuil ontstaat
krijgt het bekken onvoldoende steun en kunt u rug-, schouder- en nekklachten krijgen. Dit proces begint vaak met het optrekken van de bovenste knie.

Bij een boxspring, spiraal of lattenbodem kunt u voelen of het middengedeelte zachter begint te raken. Bij een lattenbodem kunt ook kijken naar de rubbers rondom de latten; als daar haarscheurtjes ontstaan begint de bodem op te raken. Twijfelt u over slijtage aan uw eigen bed? U kunt met vragen altijd contact opnemen met 072-5121188.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).