Om de warmte te trotseren moet uw dekbed ventileren
25 juni 2020
Borst Bedden & Kasten slaapcomfort bij tropische nachten
Rugklachten of vermoeidheid? Check of uw bed versleten is
8 juli 2020
Toon alles

Weet waar uw bed gemaakt wordt, dit gebeurt (te) vaak onverantwoord

Onze bedden, matrassen en kasten worden gemaakt in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Italië. Al deze landen zijn (volledig of deels) lid van de Europese gemeenschappelijke markt. Dat houdt in dat de producten voldoen aan Europese criteria op het gebied van dierenwelzijn, milieu, ecologie en ethische standaarden.

Webwinkels

Helaas is dat niet vanzelfsprekend in de beddenwereld. Veel bedonderdelen en matrassen van Nederlandse (web)winkels zijn gemaakt in Azië, waar werknemers slechter beschermd zijn en weinig waarde wordt gehecht aan duurzaam ondernemen.

Via volgepakte vrachtschepen komen deze matrassen aan in Europa. Vooraf worden ze ter bescherming tegen ongedierte bespoten met chemische toevoegingen, die daar weer uit trekken door de matrassen na aankomst 72 uur te laten uitdampen. Deze werkwijze is niet alleen schadelijk voor klimaat en milieu, het zorgt ook voor maandenlange levertijden en komt de levensduur van de producten zeker niet ten goede.

Europa

Het kan ook anders: werknemers van in Europa geproduceerde matrassen en bedden werken onder veilige, ethisch verantwoorde arbeidsomstandigheden. De kussens, matrassen en bedbodems die zij maken, bevatten geen giftige verlijmingen of andere discutabele materialen.

De productie is klimaat- en milieuvriendelijk. Ter illustratie een voorbeeld van ons Duitse merk Röwa, waarvan het beukenhout afkomstig is uit duurzame bosbouw. Röwa werkt met een eigen bos en boswachter, die een nieuwe boom plant zodra er één is omgekapt. De verwerking daarvan vindt plaats in de eigen houtzagerij; van het resthout wordt energie gewonnen. De lattenbodems worden niet met lak, maar met natuurlijke lijnolie afgewerkt.

In Europa geproduceerde bedden en matrassen zijn veiliger, sneller bij u in de slaapkamer en een stuk vriendelijker voor mens, dier, milieu en uiteindelijk ook uw portemonnee. Daar hoeft u dus niet van wakker te liggen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).